Nits musicals entre parets olímpiques

La Vila Olímpica de Barcelona és el símbol de les Olimpíades del 1992. Vint anys després d’aquells mítics jocs, els edificis que van acollir centenars d’esportistes d’elit són ara habitatges particulars a tocar de mar. Amb el poc trànsit i la calma d’un dimecres a la matinada, la Vila Olímpica sembla un poblet fantasma. Però entre els moderns edificis, amb vistes al World Trade Center barceloní, s’hi troba el Karaoke Touch Music, l’únic situat a la zona de la Vila Olímpica.

La barra s'extén al llarg de tot el lateral esquerre del local / Foto: Xènia Santigosa

La barra s’extén al llarg de tot el lateral esquerre del local / Foto: Xènia Santigosa

Un cop a dins, la baixa il·luminació fa del local un espai íntim, potser dedicat a aquells a qui el pànic escènic no els deixa entrar. Les taules, envoltades de tres o quatre cadires, ocupen l’espai central del local. La barra travessa el lateral esquerre de banda a banda. És pràcticament impossible distingir la paret entre la multitud d’ampolles d’alcohol i quadres d’artistes internacionals. Però no falta espai per recordar a grans mites com Bob Dylan o Frank Sinatra. El cambrer està sol i s’encarrega de servir les copes i posar les cançons que el públic vol cantar. Aquest local d’oci disposa d’un cert renom, ja que col·labora amb programes de TVE, TV3, Antena 3 i Cuatro, entre altres. Ha aparegut en més d’una sèrie i pel·lícula, a més a més d’acollir el càsting de Surti con Surti.

Al fons de tot hi ha el petit escenari. Els micròfons són antics, al més pur estil d’Elvis Presley. A la paret de darrere hi ha la pantalla que projecta els videoclips rodats expressament per les cançons de karaoke, vídeos d’aquells que semblen gravats per companys d’institut. L’escenari està decorat amb un seguit de penjadors que aguanten barrets, gorres, boes i tot tipus d’indumentària que fan les actuacions més estrambòtiques. El repertori musical d’aquest local és espectacular: disposa de 70.000 cançons en més de cinc idiomes diferents, entre els quals hi ha el català, el castellà, l’anglès, l’italià i el portuguès. Barcelona és una ciutat on la moda del karaoke no ha arrelat molt fort. De fet, són pocs els locals instal·lats a la ciutat comptal. Per aquest motiu hem escollit Karaoke Touch Music, amb l’objectiu de descobrir un nou món dins la gran Barcelona Desconeguda.


Un dels joves preparant-se per cantar / Foto: Xènia Santigosa

Un dels joves preparant-se per cantar / Foto: Xènia Santigosa

L’ambient no s’anima fins ben entrada la matinada. Un grup de joves són els primers en arribar. Seuen, demanen alguna beguda i s’engresquen amb les primeres cançons. Estan sols. Sembla que al karaoke s’hi va a cantar aquells temes passats de moda, però que tothom escull en aquests moments. Comencen amb Cuando tu vas de Chenoa, per continuar amb A quién le importa de Fangoria i rematar-ho amb Salomé de Chayanne. Els de dalt l’escenari es diverteixen i els de baix encara més. Malgrat la mala sonorització dels micròfons, els joves riuen, s’engarlanden amb barrets i ho donen tot dalt l’escenari. Des d’una perspectiva exterior, els joves semblen estar en un altre món.

Karaoke Touch Music és, també, un local solidari, ja que col·labora amb centres de discapacitats i Síndrome de Down. L’empresa que dirigeix el Touch Music és també l’encarregada de dirigir els dos Karaokes Viva Voz, també situats a Barcelona. Per aquest motiu, les activitats que ofereixen són similars o quasi bé idèntiques. Els dos s’han adaptat perfectament a les noves tecnologies, motiu pel qual permeten fer reserves a través de la xarxa.

Quan la colla d’estudiants ja va per la setena o vuitena cançó, arriba una parella. S’asseuen a prendre alguna cosa i el noi s’anima a cantar alguna cançó. Ella no s’aixeca de la cadira. Ell, li dedica totes les cançons. Comença a arribar més gent. Altres colles d’amics, alguns companys de feina i, fins i tot, gent estrangera. L’ambient s’anima, amb temes de tots els estils i per a tots els gustos. Al karaoke sempre es barregen diferents tipus de gent: aquells que van a divertir-se, independentment de si canten bé o malament, i aquells que sembla que volen demostrar els seus grans dots artístics i musicals. En l’ambient d’aquest local tothom sembla tenir-hi cabuda. Un bon karaoke és aquell que aconsegueix reunir gent de totes les edats i de tots els estils per compartir una nit de música i rialles en un ambient agradable. Karaoke Touch Music, sense dubte, ho va aconseguir.


La decoració del local homenatja a les grans estrelles internacionals / Foto: Xènia Santigosa

La decoració del local homenatja a les grans estrelles internacionals / Foto: Xènia Santigosa

Visita altres Karaokes!

Karaoke A viva voz
Karaoke Queens
Karaoke Contraste

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: